Vansbro Tjejsim

Igår var det dags för lopp nummer tre av fyra i tjejklassikern, nämligen Vansbrosimningen. Och planeringen har minst sagt varit dålig.

Det började med att jag på måndagen kom på att vi kanske borde boka någon stans att sova över natten. Eftersom vi har 40 mil och cirka 5 timmar att köra kändes det inte lockande att åka över dagen. Att vi ska tälta var redan bestämt, men camping hade vi då inte tänkt på. Att Vansbros camping var fullbokad kom inte som någon överraskning, dags att börja googla. Då fann jag Tyngsjö camping som låg ungefär 45 minuters körning från Vansbro. Dessutom var det på vägen och totala körtiden till Vansbro blev bara 15 minuter längre, perfekt!

Då upptäcker Lovisa att hon inte är anmäld till loppet. Som tur är finns det platser kvar, men dessa kostar nu över 1 000 kr. Hon lyckades dock hitta en som sålde sin plats för halva priset och överlåtelsen kunde ske på internet, vilket det var sista dagen för. Allt löst, bara att packa bilen och åka.

 

Körningen gick smidigt och bra, precis som planerat. Dags att resa tältet, äta middag och sova. Väl på plats i Tyngsjö blev vi dock attackerade av svärmande knott och mygg. Tyngsjö ligger nämligen i dalarnas skogar precis vid en sjö, så det borde vi ju kunnat räkna ut. Men något myggspray eller ljus hade vi såklart inte med oss. Det vara bara att kämpa på, upp med tältet, i med maten för att sedan fly in i bilen där vi satt och spelade kort fram tills läggdags.

Som alltid när man sover i tält vaknade vi ganska tidigt. Vi bestämde oss för att gå upp och packa ihop direkt. Lika bra att koma till Vansbro och fly undan mygg och knott. Så i Vansbro var vi på plats ungefär 2,5 timmar innan det var dags för oss att starta. Gott om tid för att hämta ut startnummer och dricka kaffe.

 
Vi hann även se segraren av tjejloppet gå i mål. Eller hann gjorde vi egentligen inte, men vi såg de i alla fall. Efteråt blev det bråttom. Byta om, lämna väskor och så det obligatoriska toalettbesöket. Sedan fick vi springa till starten, men ändå kom vi för sent. När vi var framme i startområdet var vår grupp redan iväg. Som tur är kan man starta ända fram tills det är nästa startgrupps tur, och vi var ju bara tre munter sena. Upp med våtdräkten, på med badmössan och iväg.
 
 
Loppet gick helt klart över förväntan. Tjejsimmet går den sista kilometern av Vansbrosimmet och är alltså motströms. Det var dock väldigt bra förhållande och vi simmade om en hel del. I mål kom vi båda på dryga 25 minuter. Detta var en väldigt överraskning då vi i basäng simmar på cirka 35-40 minuter plus att vi hade motström. Med tanke på det siktade vi på kanske 45 minuter. Det var i alla fall två väldigt glada och stolta tjejer som gick i mål!
 
 
Nu är det bara Lidingö Tjejlopp kvar den 27 september i Stockholm!   
Tjejklassikern 2015 | simma, simning, tjejklassikern, vansbrosimmet, vansbrosimningen, vansbrotjejsim | |
Upp