"Träning" inför Vansbro tjejsim

Idag är det den 29 juli, det är 17 grader i luften och regnar, och i vattnet är det 15 grader. Här i Sverige kallar vi det svensk sommar.

Igår köpte jag min våtdräkt och gick länge och funderade på om det skulle bli en lång- eller kortärmad. Tillslut kom jag fram till att det räckte med en kort eftersom jag antagligen bara kommer använda den en gång. Då är det värt att bara ge hälften av priset och frysa lite.

Så i förmiddags åkte jag och min kompis ut till havet för att testa våra våtdräkter och göra vår enda träning inför Vansbro tjejsim. Eftersom det var hyfsat dåligt väder och blåste lite bildades det vågor vilket var perfekt eftersom loppet trotts allt simmas motströms. Våtdräkten kändes också bra, det var endast händerna som blev kalla. Och där hade ändå inte en lång dräkt hjälpt. Nu simmade vi dock inte så långt, kanske bara 150 meter. Men nu har vi i alla fall testat att simma ute, och simma en kilometer vet vi att vi kan, i alla fall i basäng.  

 

 

Tjejklassikern 2015 | simma, simning, tjejklassikern, vansbrosimmet, vansbrotjejsim | | Kommentera |

Våtdräkt

Om 9 dagar är det dags för Vansbro tjejsim och jag har fortfarande inte köpt någon våtdräkt. 
 


Att köpa en våtdräkt är hyfsat dyrt, ungefär 1500 kr, vilket jag kan känna ät rätt mycket för att använda en gång. Vist kan man sälja den sen, men ändå. Men våtdräkt måste jag ha. 
 
Jag funderar på om det räcker med en kortärmad, eller blir det för kallt? En kortärmad kan man hitta för ungefär 500 kr vilket känns mer rimligt. 
 
Har du simmar Vansbrosimmet eller känner att du har kunskap om detta är jag glad för alla tips. Även på vilken tjocklek man behöver ha. På söndag ska jag i alla fall åka och köpa en. Då är det en vecka kvar. Här har vi en tjej med framförhållning! 


Tjejklassikern 2015 | simning, vansbrosimmet | | Kommentera |

Tjejvättern 2015

I lördags var det dags för mig att göra andra delen i Tjejklassikern, nämligen Tjejvättern. Så klockan 4.30 satte jag mig i bilen för att göra bil i tre timmar upp till Motala.

Tanken var att jag skulle åka upp med en kompis, men då hon fick förhinder två dagar innan var det bara för mig att åka upp själv. Självklart var det lite tråkigt, men jag tror att vi ändå inte skulle ha cyklat ihop hela vägen.

Min träning på cykel har bestått av två pass veckan innan loppet. Ett på 11 kilometer och et på 27 kilometer, och nu skulle jag alltså cykla 100 kilometer. Efter tre mil hade jag väldigt ont av trötthet i baksida lår, vilket inte bådade gott. Jag hade överskattat min förmåga och cyklat på lite för hög växel, vilket inte mina ben gillade. Men bara några kilometer efter att benen började protestera var det dags för första depåstoppet. Där fick jag sträcka på benen och fylla på med energi vilket hjälpte väldigt mycket.

Efter det var mina ben som nya, vilket var tur eftersom det direkt kom en väldigt tuff uppförsbacke. Jag kände mig stark och cyklade hela vägen upp, medan många andra gick av cyklarna och gick. Men jag tycker om sådana utmaningar, plus att det betyder att jag kommer få goa nedförsbackar ett tag efter. Dessa två milen tycker jag var de absolut roligaste. Vi cyklade högt upp på små gångvägar i skogen med utsikt över värnen. Otroligt vackert! För övrigt gick banan mest på platta landsvägar där det inte händer så mycket.

Loppet gick dock över förväntan och jag kom i mål på 4 timmar och 56 minuter. Målet var att klara under 5 timmar så jag är väldigt nöjd. Efteråt var jag förvånansvärt pigg med tanke på att jag inte ens sov fem timmar den natten. Och benen kändes och rumpan oförtjänt fräscha dagen efter.

 
Nu ska jag ta och käka lite lunch innan det är dags för mig att åka till flygplatsen. Nu blir det nämligen en veckas surfsemester i Portugal med två av mina absolut bästa vänner. Resan följs med fördel på mina instagram, Cairr0.    
Tjejklassikern 2015 | cykel, cykling, portugal, resa, surfing, tjejklassikern, tjejvättern | | Kommentera |
Upp