Recept: Hemmagjord müsli

Att göra sin egen müsli är både godare, nyttigare och billigare. Du kan själv välja precis vad du vill ha i din müsli, vilket är bra om man tillexempel inte tål nötter (som jag). Dessutom är det enkelt att göra och räcker länge.

 
Ingredienser:
7 dl havregryn
7 dl rågflingor
2 dl havrekli
2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
2-3 dl russin
7 dl cornfalkes
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom russin och cornflakes i en stor bunke. Blanda vatten och rapsolja och häll ner vätskan i blandningen.
Bred ut blandningen i en långpanna och rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter (eller tills den är torr). Ta ut och rör om blandningen var 10:onde minut tills den är klar.
Låt müslin svalan och blanda sedan i russin och cornflakes.
 
Detta är vad jag brukar ha i, självklart kan man ta bort och lägga till saker beroende på vad man gillar. Denna gången hade jag även i 2 dl pumpakärnor och gillar du nötter kan du lägga i det.
 
Lycka till!  
 
Frukost/mellanmål | müsli, nötfritt, recept | |
#1 - - Annette:

Tack för påminnelsen om att göra egen müsli, det skall jag också göra igen :)

Upp